Rundveehouderij

Nieuws 1057 x bekeken

Russische inspectie lijkt niet tevreden over Oekraïense kaas

Moskou/Kiev – De Oekraïense kaasproductie, bestemd voor export naar Rusland, voldoet op diverse punten niet aan de wettelijke Russische eisen. Fabrikanten die willen blijven exporteren, moeten hun productieproces daarom op diverse punten aanpassen. Dit hebben de controleurs van de Russische inspectiedienst Rosselkhoznadzor vastgesteld, blijkt uit diverse berichten in Russische media.

Voor de Oekraïense kaasproducenten is de uitkomst van de inspectiemissie van groot belang. De kaasbedrijven zijn voor een belangrijk deel van hun omzet afhankelijk van de export naar Rusland.
Onduidelijk blijft of de Russische inspecteurs gebruik van palmolie hebben aangetroffen bij de kaasproductie. Wel wordt melding gemaakt van palmoliegebruik bij de aanmaak van spreads en (bewerkte) kaasproducten. Ook zouden de inspecteurs zijn gestuit op situatie waarbij getracht werd documentatie te verdonkeremanen.
Het wachten is nog op een officiële Russische verklaring.

Of registreer je om te kunnen reageren.