Rundveehouderij

Nieuws 1580 x bekeken 1 reactie

Rijverbod voor veearts die naar ziek kalf snelt

Dilbeek – Een veearts is veroordeeld tot een rijverbod nadat hij vorig jaar in het Belgische Dilbeek geflitst werd op weg naar een ziek kalf. Dat meldt de Belgische krant Nieuwsblad.

De veearts werd vorig jaar in Dilbeek geflitst met 90 kilometer per uur, op een weg waar 50 kilometer per uur is toegestaan. De reden dat hij zo hard reed was een ziek kalf dat dringend medicatie nodig had. De veearts maakte bezwaar tegen de snelheidsboete omdat hij vindt dat het om een noodroep ging. Hij vindt dat hiervoor een uitzondering moet worden gemaakt.
De politierechter was het hier niet mee eens omdat volgens de wet alleen prioritaire voertuigen – bestuurd door politie of hulpdiensten – te snel mogen rijden in geval van nood. De rechter heeft de veearts een boete van 275 euro en een rijverbod van tien dagen opgelegd.
Het kalf is uiteindelijk verzorgd door de veearts maar is later alsnog overleden.

Eén reactie

  • The Hulk

    Wacht eens even : een kalf in Dilbeek , dat zal wel een of ander individu zijn gewezen want Dilbeek dat is Brussel stad . Laat ons zeggen dat er in de Amsterdamse grachten ook veel kalveren aanwezig zijn... .

Of registreer je om te kunnen reageren.