Rundveehouderij

Nieuws

Private opslag boter blijft in trek

Brussel – Producenten en handelaren blijven stevige hoeveelheden boter wegzetten in zogenoemde ’private opslag’. Hiermee zetten bedrijven boter voor langere tijd in opslag, waarmee de markt wordt ontlast.

De belangstelling voor de regeling is groot vanwege de slechte marktsituatie voor boter (nauwelijks vraag en slechte prijzen). Ook de relatief grote boterproductie en de import van goedkope Nieuw-Zeelandse boter spelen een rol.
Drie weken na het openstellen van de po-regeling ligt nu bijna 21.000 ton boter in gesubsidieerde opslag. Nederlandse bedrijven zijn met 6.700 ton de grootste gebruikers van de regeling. Ook Franse en Duitse bedrijven maken er veel gebruik van.
Het tempo van aanmelding voor de po-regeling blijft overigens wel dalen. Afgelopen week werd bijna 4.800 ton nieuw geregistreerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.