Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Private opslag boter blijft flink oplopen

Brussel – Europese boterproducenten en handelaren hebben in de eerste maand dat er dit jaar mogelijkheid is om boter met steun van de EU op te slaan, ruim 24.000 ton boter opzij gezet. Dat is zo’n 30 procent meer dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

De belangstelling voor private opslag is groot, ondanks een sterke verlaging van de Europese vergoeding hiervoor. Reden voor de grote belangstelling voor private opslag is dat de boterproductie hoog is, de prijzen sterk zijn gedaald en de vraag heel zwak is. Ongeveer eenderde van de opgeslagen boter is via Nederland aangemeld.

Eén reactie

  • agratax1

    Waar leidt dit toe in het licht van 2015 als de melkproductie vrij wordt gegeven en de markt geheel zijn werk moet doen?

Of registreer je om te kunnen reageren.