Rundveehouderij

Nieuws 3285 x bekeken 1 reactie

PTC+ Oenkerk gaat door

Oenkerk – Het praktijkcentrum voor de melkveehouderij (PTC+) in het Friese Oenkerk blijft open.

Het melkveebedrijf en de manege zijn overgenomen door een Friese ondernemer, maar de trainingsfaciliteiten worden door PTC+ teruggehuurd. De paarden en bijbehorende spullen zijn verkocht aan twee Friese ondernemers. Overnachtingsmogelijkheden voor studenten en cursisten op het bedrijf worden hersteld.
In april vorig jaar kondigde de Aeres Groep, waar PTC+ onderdeel van uitmaakt, nog het einde aan van het praktijkcentrum in Oenkerk. Dat besluit lijkt nu definitief van de baan.
De nieuwe eigenaar van het trainingscentrum voor de melkveehouderij wil op kleine schaal trainingen blijven verzorgen. Het kenniscentrum voor melkveehouderij en melkverwerking moet internationaal toonaangevend blijven. Dat laatste is opvallend, want de in Goutum gevestigde Dairy Campus heeft hetzelfde doel. PTC+ in Oenkerk wilde in eerste instantie graag aanhaken bij de Dairy Campus die in 2011 is opgestart. De Aeres Groep kon het echter niet eens worden met de initiatiefnemers van de Dairy Campus.
Het praktijkcentrum in Oenkerk blijft zich richten op klanten vanuit het groene onderwijs en het binnen- en buitenlandse agro-bedrijfsleven dat zich richt op melkveehouderij en melkverwerking. Maatwerk staat daarbij centraal.

Eén reactie

  • Riengeuze

    De Keniaanse en Oegandese zuivel heeft veel behoefte aan praktijkonderwijs voor melkveehouders en zuiveltechnologen! Niveau MBO en HBO.

    Met hulp een campus opzetten in Naivasha en dan moet je eens zien hoeveel klanten dat trekt. Zuivel onder Nederlandse vlag heeft een prima naam in het buitenland en daar kunnen we meer mee doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.