Rundveehouderij

Nieuws 3 reactieslaatste update:7 mrt 2012

Opnieuw protesten tegen groot melkveebedrijf in Vlagtwedde

Groningen – Milieudefensie demonstreert morgen in de stad Groningen tegen de bouw van een stal voor 1.800 koeien. De protestactie vindt plaats voorafgaand aan een bespreking binnen de Statencommissie Omgeving en Milieu over de wenselijkheid van stallen van deze omvang.

Melkveehouder Ad Buys kreeg onlangs van de gemeente Vlagtwedde toestemming voor het aanvragen van de benodigde vergunningen voor de bouw van een melkveebedrijf voor 1.800 runderen. Zijn plannen voor een melkveebedrijf met duizend koeien en achthonderd stuks jongvee in buurtschap Hebrecht bij Bourtange roept veel reacties op. Aanhangers van de Partij voor de Dieren protesteerden ook al voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering, tegen de komst van het bedrijf.
Na het aanvragen van de vergunningen komt Gedeputeerde Staten aan zet. Zij moeten een zogenoemde Verklaring van geen bedenkingen afgeven om de plannen daadwerkelijk te kunnen realiseren.
Het toestaan van een ’megastal’ druist volgens Milieudefensie in tegen het beleid van de provincie en het verzoek van staatssecretaris Bleker aan provincies en gemeentes om nieuwe ’megastallen’ te weren.

Laatste reacties

 • somporn

  Waarom altijd maar protesten,denk ook eens aan de positieve kanten.
  Deze boer werkt aan zijn toekomst, zorgt ook voor werkgelegenheid en draagt
  ook een aardig cent bij in het potje van Den Haag.
  Jaag alle creatieve ondernemers maar het land uit en hou dan je hand ook maar op zoals de Grieken.
  Nederland wordt eens wakker,kijk niet altijd alleen naar de negatieve kant,
  los problemen op en behoudt deze creatieve ondernemers

 • snip

  kan partij van de dieren niet inzien dat deze koeien het beter zullen krijgen als 100 koeien in een oude stal ?? deze bedrijfen zijn er al en vormen daar ook geen belemmering.

 • Hemink

  @ somporn & snip
  Het is wel weer een beetje achterhaalde argumenten die jullie van stal halen. Die 1800 koeien hebben het per definitie niet beter, word altijd wel aangenomen, maar een bedrijf met 100 koeien is het welzijn ook echt wel op niveau.
  En werken aan de toekomst kan ook met minder koeien. En geef toe dat het nogal krom is, aan de ene kant roept bleker en het ministerie dat dergelijke bedrijven niet in Nederland thuis hoort, en aan de andere kant worden er wel vergunningen afgegeven.
  Boeren met grootheidswaanzin kunnen misschien beter buiten de grenzen kijken, ook gezien de maatschappelijk druk in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.