Rundveehouderij

Nieuws 1149 x bekeken

Noorderlandmelk boekt licht hoger resultaat 2010

Ezinge – Leverancierscoöperatie Noorderlandmelk heeft over 2010 een licht hoger resultaat behaald dan over 2009. Het resultaat na belastingen steeg met 67.000 naar 1.075.00 euro.

Dit resultaat is toegevoegd aan de reserves. Noorderlandmelk houdt de behaalde positieve resultaten twee jaar in kas en betaalt daarna uit aan de leden. Mede om deze reden stond per eind 2010 een bedrag van 4,7 miljoen euro op de ledenschuldrekening.
Noorderlandmelk noemt geen omzetgegevens, maar vermeldt slechts dat de netto-omzet in 2010 met een kwart is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit kwam vooral door de hogere melkprijs.
Overigens liepen bij Noorderlandmelk ook de vorderingen op. Dit kwam door het faillissement waar afnemer Lyempf in geraakte. Daardoor had Noorderlandmelk over december 2010 een bedrag van 1,26 miljoen euro tegoed. Daar kwam gedurende januari en februari 2011 nog 1,5 miljoen bij. Voor de terugvordering van dit geld is een incasso-stichting opgericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.