Rundveehouderij

Nieuws 404 x bekeken

Nieuw-Zeeland ziet zuivelexport toenemen

Auckland – Nieuw-Zeeland heeft in de eerste maand van dit jaar 25 procent meer zuivel geëxporteerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het gaat om een toegenomen exportwaarde van 261 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (163,5 miljoen euro).

Dat meldt Fairfax NZ news. De export naar China zit nog steeds in de lift, maar ook de export naar andere bestemmingen is toegenomen.
De export van Nieuw-Zeeland richting China is goed voor 14 procent van de totale export. Drie jaar geleden ging het nog om 7 procent. De exportwaarde van producten die in januari 2012 naar China zijn geëxporteerd, lag 108,4 miljoen euro (38 procent) hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.
De totale exportwaarde van Nieuw-Zeeland lag in januari op 2,3 miljard euro. Dat is 13 procent meer, ofwel 269,5 miljoen euro, dan in januari 2011. Deze groei is voornamelijk een gevolg van meer zuivelexport. De export van vlees is opnieuw gedaald. De vleesexport lag in januari 2012 13 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder.
Ook de export van China naar Nieuw-Zeeland groeit hard. In januari dit jaar lag de export 10 procent hoger dan in januari 2011. Het gaat om een totale exportwaarde van 4,7 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.