Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Melkprijzen Finland blijven boven de 40 cent per liter exclusief subsidies

Helsinki – De gemiddeld in Finland werkelijk door de zuivelindustrie aan de leveranciers uitbetaalde melkprijs exclusief eventuele nabetalingen is vorig jaar ten opzichte van 2010 met 11 procent gestegen naar 40,58 cent per liter. Dat meldt de landbouwstatistische dienst Matilda.

De hoogste stand werd bereikt in oktober met een prijs van 44,67 cent. In januari van het lopende jaar (2012) was de prijs 42,88 cent: iets hoger dan in december toen 42,79 werd betaald. De hoogste prijs voor melk met standaardgehaltes was in januari 41,34 cent.
Alle prijzen zijn tevens exclusief subsidies. Per liter schommelt het subsidiebedrag rond de 7,5 cent Het exacte bedrag is mede ook afhankelijk van de vraag of een leverancier in het noorden of zuiden werkt. Marktleider Valio meldde afgelopen maand dat het ruim 44 cent per liter heeft uitgekeerd.

Laatste reacties

  • hobbyboer

    dat is leuk voor de Finse boer daar kun je wat mee doen. een familie lid van mij krijgt gemiddeld 72$ per honderd kg, ook daar kun je van rond komen, maar ze moetne hun natuurlijk wel aan hun quota houden, goed systeem, quota, daar kun je wat mee.

  • zeikamp

    Volgens mij ligt de kostprijs voor melk in Finland boven de opbrengstprijs. Vandaar die subsidie. In Nederland krijgen we gelukkig nog 3 cent van Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.