Rundveehouderij

Nieuws 904 x bekeken

MKZ Kamperveen opnieuw onder loep

Kamperveen – De vaststelling van mond- en klauwzeer in 2001 op een bedrijf in Oosterwolde wordt opnieuw tegen het licht gehouden. Veehouders uit Kamperveen maken bezwaar tegen de ruiming van hun bedrijven, die voortvloeide uit de vaststelling van MKZ in Kootwijkerbroek.

Het bedrijf in Oosterwolde werd besmet verklaard nadat was gebleken dat het bedrijf geiten had ontvangen van een ander besmet bedrijf. Vervolgens werden bedrijven binnen een straal van 2 kilometer geruimd uit voorzorg.
Tegen dat besluit is een lange juridische procedure gevoerd, die er in heeft geresulteerd dat de zaak opnieuw tegen het licht moet worden gehouden. Deze week wordt een hoorzitting gehouden in de bezwaarprocedure.

Of registreer je om te kunnen reageren.