Rundveehouderij

Nieuws

Lichte prijsdaling zuivel op internetveiling Fonterra

Auckland – De beursindex van Fonterra’s internetveiling voor zuivel is gisteren teruggevallen met 0,9 procent. Vergeleken met de forse daling op 15 februari valt dat mee.

Gemiddeld was de opbrengst van vollemelkpoeder maar 0,3 procent minder dan de vorige keer, met een doorsnee prijs per ton van $ 3.409 (€ 2.592).
De opbrengst is voor levering in de zomer zelfs iets verhoogd, voor levering in de herfst zakte de prijs. Mageremelkpoeder ging bijna 2 procent onderuit, met een gemiddelde opbrengst per ton van $ 3.194 (€ 2.428). De prijzen zakken iets meer voor latere levering.
De opbrengst van boterolie trok bij (+ 3,7 procent), behalve bij levering in de herfst. De gemiddelde prijs is $ 3.631 per ton (€ 2,761).
Melkeiwitconcentraat verloor vooral voor levering in mei veel aan waarde (10,5 procent) . Rennet caseïne (-2,5 procent) en Cheddar (-1,3 procent) zakten minder.
Vergeleken met de veiling van 1 maart vorig jaar hebben de poeders 20 procent van hun waarde verloren en boterolie 40 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.