Rundveehouderij

Nieuws 1565 x bekeken 1 reactie

Honderden runderen dood op schip

Londen – Honderden runderendood of stervende aan boord van een transportschip dat met motorpech is gestrand in de Rode Zee.

Het schip, de Gracia del Mar, heeft al verschillende pogingen gedaan om ergens binnen te lopen maar wordt vanwege de toestand aan boord steeds geweigerd.
Dat meldt de Britse dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming. De Garcia del Mar was met 2.750 dieren op weg van Brazilië naar Egypte toen het vlak bij de eindbestemming strandde.
Door het uitvallen van de motoren werkt ook de koeling op de vrachtdekken niet meer waardoor de runderen aan boord door gebrek aan lucht omkomen. Volgens CIWF verslechtert de situatie met het uur.
De organisatie vraagt de autoriteiten in Brazilië of Egypte snel in te grijpen om verdere ellende aan boord te voorkomen.

Eén reactie

  • geen boer

    foto is niet correct, hier nádat ie omgebouwd is tot veeschip: http://photos.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?photoid=663838&size=full
    Vreemd verhaal; vlak bij de eindbestemming, maar mag níet binnen gebracht worden? Voorts blijkt uit dezelfde website dat ie 23 feb al in de Rode Zee was (laatst bekende positie in ontvangstgebied), dus dit duurt al even. Lijkt dus meer waarschijnlijk dat het voer opraakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.