Rundveehouderij

Nieuws 1041 x bekeken

Hochwald blijft met melkprijs achter bij Duits gemiddelde

Thalfang- Zuivelonderneming Hochwald heeft vorig jaar inclusief de nabetaling van € 0,50 per 100 kilo een melkprijs uitbetaald van € 33,50 per 100 kilo met de standaardgehaltes 4 procent vet en 3,4 procent vet.

Dat heeft het Duitse bedrijf meegedeeld op de regionale vergaderingen die momenteel worden gehouden, zo rapporteert bondsorgaan Landwirtschaftliches Wochenblatt Westfalen-Lippe. De melkprijs van Hochwald blijft daarmee onder het gemiddelde van € 34,83 per 100 kilo standaardmelk die de Duitse zuivel vorig jaar als geheel heeft betaald. In 2010 keerde Hochwald 29,88 euro per 100 kilo uit. De omzet steeg in 2011 ten opzichte van het voorafgaande jaar met 8 procent naar 1,25 miljard euro met een iets gegroeide melkplas van 2,05 miljard kilo.

Hochwald is los daarvan bezig met een herstructurering van het bedrijfsorganisatiemodel. De dragende pijlers worden basisproducten, kaas, export, ingrediënten en merkproducten. Deze bedrijfsonderdelen krijgen volgens de plannen van bestuur en directie een grote mate van zelfstandigheid. Doelstelling is verbetering van de doelmatigheid en meer transparantie. Hochwald verwerkt ook melk in een fabriek in het Friese Bolsward.

Of registreer je om te kunnen reageren.