Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Geen beroepsverbod voor verwaarlozing vee

Zutphen – De Zutphense economisch politierechter is niet ingegaan op de eis om een veehouder uit het Gelderse Eibergen een beroepsverbod op te leggen.

De melkveehouder krijgt een boete van 7.500 euro (waarvan 2.500 voorwaardelijk) en een voorwaardelijke stillegging van zijn bedrijf voor de duur van één jaar.
De veehouder heeft geen dierenarts geroepen bij ernstig zieke en verzwakte runderen, hij heeft zich niet gehouden aan de oormerkregels en hij heeft een rund uit het lijden willen verlossen door middel van een verkeerd toegepaste halssnede met een slagersmes. De rechter sprak hem vrij van overtreding van de destructieregels.
De officier van justitie eiste twee weken geleden een beroepsverbod voor de veehouder, onvoorwaardelijke stillegging van het bedrijf en boetes van in totaal 11.200 euro. De rechter zegt dat de veehouder bereid lijkt te zijn de situatie structureel te verbeteren. Door de voorwaardelijke stillegging houdt hij een stok achter de deur. Het is volgens de rechter nu aan de veehouder om aan te tonen dat hij daadwerkelijk de kwaliteit van zijn bedrijfsvoering structureel wil en kan verbeteren.”

Laatste reacties

  • Mels

    Rechter zonder ballen.

  • NoordHollander

    de rechter is kennelijk niet van boerenkomaf hij denkt dat t een sigarenwinkeltje is ofzo

Of registreer je om te kunnen reageren.