Rundveehouderij

Nieuws 2674 x bekeken

FrieslandCampina haalt meerderheidsbelang van AMC binnen

Amersfoort -FrieslandCampina heeft 60,7 procent van de aandelen van Alaska Milk Corporation (AMC) bijgekocht.

Daarmee heeft het de eerste stap naar een volledige overname van het bedrijf gezet. AMC is het op één na grootste zuivelbedrijf in de Filipijnen.
Met de overname van de aandelen stijgt het belang van FrieslandCampina van 8,1 naar 68,9 procent. FrieslandCampina betaalde 227 miljoen euro voor de 535,7 miljoen aandelen die de Uytengsu-familie in handen had. Conform de geldende wet- en regelgeving op de Filipijnen, zal FrieslandCampina binnenkort een bod uitbrengen op de resterende op de beurs verhandelde aandelen.
”Wij zijn erg blij dat we erin geslaagd zijn een belang van 60,7 procent in AMC te verwerven. Als meerderheidsaandeelhouder heet ik het management en de medewerkers van AMC van harte welkom in de FrieslandCampina-familie”, aldus hoofddirecteur Cees ’t Hart van FrieslandCampina.
Het aantal op de beurs verhandelde AMC-aandelen bedraagt momenteel ongeveer 276,7 miljoen. FrieslandCampina zal per aandeel 24,00 Filipijnse pesos betalen, gelijk aan de overnameprijs die FrieslandCampina vandaag per aandeel heeft betaald. AMC wordt onderdeel van FrieslandCampina’s divisie Consumer Products International.

Of registreer je om te kunnen reageren.