Rundveehouderij

Nieuws 751 x bekeken

FrieslandCampina en Rode Kruis gaan samenwerken

Den Haag/Amersfoort – FrieslandCampina en het Nederlandse Rode kruis gaan een samenwerking voor vijf jaar aan.

Dit zijn Cees ’t Hart (CEO FrieslandCampina) en Cees Breederveld (directeur Nederlandse Rode Kruis) woensdag overeengekomen.
FrieslandCampina zal zowel nationale als internationale projecten van het Rode Kruis ondersteunen. De samenwerking omvat onder meer kennisuitwisseling en samenwerking bij rampen wereldwijd. Het kan zijn dat FrieslandCampina in voorkomende gevallen ook voeding levert. Het zal dan vooral gaan om nutriëntenrijke voedingsmiddelen, die niet met water (mogelijke bron van infectie) hoeven te worden aangelengd.
Frank Asser, manager corporate partnerships van het Nederlandse Rode Kruis: ”De samenwerking met FrieslandCampina heeft voor het Rode Kruis veel meerwaarde. Er wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheden om slachtoffers van rampen wereldwijd te voorzien van nutriëntrijke voedingsmiddelen. Door hun expertise en het grote internationale bereik van beide organisaties, kan het Rode Kruis straks nog meer betekenen voor slachtoffers van rampen. FrieslandCampina geeft ook donaties aan het Rode Kruis en stelt vrijwilligers ter beschikking.

Of registreer je om te kunnen reageren.