Rundveehouderij

Nieuws

Fransen half miljard ton onder quotum

Parijs – De Franse melkproductie lag in december met ruim 2 miljard liter weer bijna 6 procent hoger dan een jaar eerder.

Daardoor is het verschil met het nationale quotum per eind december terug gelopen tot 524.000 ton, de helft van waar de onderproductie een jaar eerder stond.

Volgens de agrarishce infodienst Agreste ‘blijft de melkprijs hoog wat voor de producenten een goede aanzet is om hun productie op peil te houden.’ Over het lopende melkjaar tot eind december heeft Frankrijk gecorrigeerd voor het botervetgehalte 4,7 procent meer melk geproduceerd. Volgens voorlopige gegevens is de melkproductie in januari echter een stuk afgezwakt maar nog altijd wel 2 procent hoger dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.