Rundveehouderij

Nieuws 1556 x bekeken 1 reactie

Franse superstier Jocko overleden

Rennes - De Franse superstier Jocko Besne is overleden. Het rund, geboren in 1994, was de vader van wellicht honderdduizenden koeien. Dat heeft de landbouwcoöperatie die hem opvoedde, dinsdag gemeld aan Franse media.

Jocko is de vader van tenminste 161.888 en misschien zelfs 400.000 melkkoeien van het ras Prim’Holstein. Ook in Nederland lopen dochters van Jocko rond. Het superrund had ook mannelijke nakomelingen, maar die zijn niet geteld.
In zijn carrière doneerde Jocko 1,7 miljoen doses sperma, die geëxporteerd zijn naar meer dan 60 landen. De stier leverde zijn eigenaars zo’n 15 miljoen euro op. Als dank ging hij na zijn pensionering niet naar het slachthuis. Het bijzondere dier wordt overgebracht naar het natuurhistorisch museum in Parijs.

Eén reactie

  • NoordHollander

    jocko besne was een grote in zn soort zullen de statistieken uitwijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.