Rundveehouderij

Nieuws

Flinke groei voor Glanbia

Dublin – Het Ierse ingrediënten- en kaasbedrijf Glanbia heeft de omzet afgelopen jaar met ruim 26 procent zien toenemen naar 2,73 miljard euro. De operationele winst steeg met 22 procent naar 166,8 miljoen maar de operationele winstmarge liep iets terug naar 6,8 procent.

Topman John Moloney schrijft de goede resultaten onder meer toe aan de sterke wereldmarkt voor zuivelproducten. Hij verwacht echter dat 2012 minder goed zal verlopen dan het voorafgaande jaar door de economische problemen en onzekerheid bij de consumenten. Het bedrijf blijft zich in dat kader vooral toeleggen op de voedingstoevoegingen en dergelijke ingrediënten.
Glanbia kijkt verder in Ierland zelf naar de mogelijkheden om de melkverwerking uit te breiden in verband met het afschaffen van de quota in 2015. Volgens het bedrijf heeft Ierland een aantal ’concurrentiekenmerken’ die potentieel bieden voor een grotere melkproductie. Een werkgroep van Glanbia en haar grootste aandeelhouder, de gelijknamige coöperatie, brengt de situatie momenteel in kaart waarna naar verwachting in het tweede kwartaal beslissingen genomen kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.