Rundveehouderij

Nieuws

Fiscus krijgt gelijk over belastingaanslag melkveebedrijf

Breda – De belastingdienst heeft een hoge aanslag opgelegd aan een voormalig melkveebedrijf, dat quotum en koeien had verkocht en daarna een leasebedrijf voor zware graafmachines begon.

De belastingkamer van de rechtbank in Helmond heeft de inspecteur van de belastingdienst gelijk gegeven. De maatschap beëindigde in 2004 en 2005 het melkveebedrijf en het quotum werd verkocht. De opbrengst werd geboekt als herinvesteringsreserve.
De belastingdienst beschouwde het bedrag echter als een onderdeel van de winst. Dat het bedrijf voor het geld een rupsgraafmachine en een wheelloader had gekocht, doet daar niet aan af, volgens de rechter.
De herinvesteringsreserve is bedoeld voor investeringen in het oorspronkelijke bedrijf en niet voor investeringen in een heel andere onderneming, die gericht is op het verleasen van machines, aldus de rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.