Rundveehouderij

Nieuws 1021 x bekeken

Europese campagne voor weidegang melkvee start in Amsterdam

Amsterdam – Gegarandeerde weidegang voor alle koeien. Dat is wat dierenorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) wil bereiken met een publiekscampagne die dinsdag de aftrap krijgt op de Dam in Amsterdam.

Doel van de campagne is de komst van Europese richtlijn die onder meer weidegang voor alle koeien garandeert. Na Amsterdam wil CIWF ook gaan actievoeren in Parijs, Londen en Brussel.
De campagne start met een fotosessie op de Dam. Vóór twee reuzeposters, waarvan één poster koeien in de wei toont en de andere koeien in een intensieve houderij, wordt aan voorbijgangers gevraagd waar hun melk vandaan zou moeten komen. Zij kunnen hun keuze afgeven in een stembus, eventueel met hulp van onze koe-mascotte.
Tijdens de actie in Amsterdam maakt CIWF ook de resultaten bekend van een opiniepeiling onder Nederlandse consumenten. Hen is niet alleen gevraagd naar hun opvattingen over weidegang maar ook naar andere factoren die meespelen bij het kopen van melk.
In de EU worden 23 miljoen melkkoeien gehouden, waarvan bijna 1,5 miljoen in Nederland. Momenteel is er geen specifieke Europese wetgeving om hun welzijn te beschermen, stelt CIWF. Met de campagne wil de organisatie daar verandering in brengen. Net als voor varkens, kippen en kalveren moet er een Europese richtlijn komen die minimumeisen voor het welzijn van melkkoeien vastlegt.

Of registreer je om te kunnen reageren.