Rundveehouderij

Nieuws

Egyptenaren stoppen consumptie vlees na MKZ-uitbraken

Caïro – Veel Egyptenaren zijn acuut gestopt met het kopen van rundvlees nadat duizenden dieren zijn gestorven aan mond- en klauwzeer (MKZ).

Ook al is MKZ niet gevaarlijk voor mensen, Egyptenaren zijn bang dat rundvlees niet veilig is en niet goed wordt gecontroleerd door de overheid. Volgens enkele slagers zijn Egyptenaren daardoor overgestapt op het kopen van kip. De prijs van kip is hierdoor met 20 procent gestegen.
Sinds de ziekte drie weken geleden uitbrak zijn 40.222 runderen besmet geraakt, waarvan 4.658 stuks zijn gestorven. De overheid is in overleg om de getroffen veehouders te compenseren. Maar dit is nog niet zeker. Bij vorige MKZ-uitbraken werden de veehouders ook niet gecompenseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.