Rundveehouderij

Nieuws 483 x bekeken

EU vestigt hoop op importbehoefte zuivel China en Midden-Oosten

Brussel – De Europese melkveehouderij en zuivelsector kunnen de komende jaren hopelijk nog blijven profiteren van een sterke importbehoefte van China en het Midden-Oosten.

Dat stelt de Europese Commissie in haar maandelijkse nieuwsbrief over prijsmonitoring Wat de zuivelprijzen en deels ook de vraag zullen doen, is in sterke mate afhankelijk van de conjunctuur, tekent de Commissie aan. Toch meent ze dat export van onder meer melkpoeders, gecondenseerde melk en andere zuivelproducten veel steun zal hebben aan de vraag vanuit genoemde bestemmingen.
De Europese melkproductie, die in de voorbije jaren sterk is gegroeid, zal ook in de komende jaren licht blijven toenemen, verwacht de EC. De kaasproductie en -afzet zullen langzamer groeien, maar de productie van mageremelkpoeders zal stevig blijven groeien. Vollemelkpoeder doet het naar verwachting blijvend minder goed, voor boter wordt een licht herstel van de afzet en prijzen voorzien in 2012 en 2013. Niet duidelijk is of de EC de jongste prijsontwikkelingen in de zuivelbranche ook in haar analyse heeft meegenomen,

Of registreer je om te kunnen reageren.