Rundveehouderij

Nieuws 314 x bekeken

ELI: EU blijft gezamenlijk optreden tegen importverboden

Den Haag- De Europese Unie blijft gezamenlijk optreden in pogingen om importverboden in verband met het Schmallenberg-virus ongedaan te krijgen.

Dat zegt het ministerie van landbouw in reactie op uitingen van de Russische veterinaire dienst. De directeur van de Russische veterinaire dienst, Sergei Dankvert heeft aangegeven dat de import van vee uit Denemarken en Spanje mogelijk hervat kan worden.
“Spanje en Denemarken hebben nog geen bericht van Rusland ontvangen dat ze weer dieren kunnen exporteren. Er is dus nog geen sprake van een einde aan het exportverbod voor deze landen. Maandag is opnieuw bevestigd dat Europa gezamenlijk optrekt in dit dossier”, aldus een woordvoerder van het ministerie van landbouw. Het ministerie wil er nog niet op vooruit lopen als enkele landen wel toestemming krijgen om vee te exporteren naar Rusland.
Sinds 20 maart heeft Rusland een importstop voor levende dieren uit Europese landen, omwille van het Schmallenberg-virus.

Of registreer je om te kunnen reageren.