Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

E. coli-uitbraken gelinkt met rauwe melk

San Fransisco – De besmetting met E. coli O157:H7 bij vijf Amerikaanse kinderen is veroorzaakt door het drinken van rauwe melk van het bedrijf Organic Pastures. Dat blijkt uit onderzoek door de California Department of Public Health.

De E. coli O157:H7 bacteriën die bij het zuivelbedrijf Organic Pastures werden gevonden bleken genetisch identiek met de bacteriën die bij de vijf kinderen werden aangetroffen. Tijdens een controle bij het bedrijf bleek de hygiëne niet in orde. Het materiaal was oud en niet schoon en er dreven vliegen in de melk.
Het is niet de eerste keer dat kinderen ziek worden door de rauwe melk van Organic Pastures. In 2006 werden zes kinderen besmet met de E. coli bacterie na het drinken van rauwe biest van het bedrijf. Het bedrijf heeft ook al meerdere keren melk uit de schappen genomen nadat deze besmet bleken met Camylobacter en Listeria monocytes.
De rauwe biest mag door het bedrijf niet meer verkocht worden, de rauwe melk nog wel. Het drinken van rauwe melk is niet gangbaar onder Amerikanen. Rond de drie procent van alle inwoners uit de staat Californië drinkt wel eens rauwe melk of biest. De vijf kinderen die besmet zijn geraakt wonen allen in Californië.

Laatste reacties

  • snip

    schandalig. brengt de melkveehouderij weer in slecht ligt. is kkm toch niet zo slecht

  • ondernemen1

    n

  • Willem1962

    Dit soort uit hun krachten gegroeide bedrijven zouden verboden moeten worden. Als klein kind heb ik 'vroeger' liters rauwe melk gedronken en doe het nu, als de kans zich voordoet nog steeds, maar nu eigenlijk alleen schapenmelk. Ik blijf erbij dat zolang je met verstand omgaat met het produkt en een goede hygiene betreft dat er dan eem heel klein risico bestaat op dit soort problemen. In de VS word alles heel erg opgeblazen omdat de lobby voor pasteurizeren erg groot en machtig is. Rauwe melk mag in veel staten niet eens verkocht worden. In Canada is rauwe melk totaal uit den boze, dit door achterlijke regels en vooroordelen. Wees blij dat je in Nederland nog rauwe melk mag kopen maar door dit soort ongein rennen veel mensen die geen verstand van de achtergrond van zaken hebben weg van de melkveehouderij en worden er weer beschuldigende vingertjes gewezen naar de boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.