Rundveehouderij

Nieuws

Duitse maisoogstraming blijkt alsnog 14 procent te laag

Berlijn – De Duitse maisoogstraming van vorig jaar wordt fors naar boven bijgesteld in de definitieve raming van dit voorjaar.

Volgens deze definitieve inventarisatie is 650.000 ton meer geborgen dan waarvan de statistici van de overheid in het najaar uitgingen. Dat komt neer op een surplus van 14 procent. Het eindcijfer komt daarmee op 5,2 miljoen ton. Primair de buitengewoon hoge opbrengsten (gemiddeld 10,7 ton per hectare, een nieuw record) hebben daarvoor gezorgd. Het areaal was 488.000 hectare ofwel uiteindelijk toch nog 10.000 hectare meer dan de raming van het najaar. De graanoogstraming van afgelopen jaar wordt slechts gering gecorrigeerd, zij het in dit geval met 0,5 miljoen ton naar beneden naar 41,4 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.