Rundveehouderij

Nieuws 622 x bekeken

Deense veehouders investeren € 1,34 miljard euro in melkquota

Aarhus – De Deense melkveehouderij heeft de afgelopen vijftien jaar ruim 1,34 miljard euro geïnvesteerd in de aankoop van quota op de melkbeurs.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de beursinstantie, de Melkcommissie in Aarhus.
In de eerste jaren van de in 1997 opgerichte beurs was het prijsniveau duidelijk hoger dan in de afgelopen paar jaar, zij het met forse fluctuaties tussen de 33,6 cent en 60 cent per kilo. Het huidige prijsniveau ligt rond de 15 cent.
Voordat de productiebeperking per april 2015 verdwijnt, houdt de beurs nog twaalf handelsrondes. Deze vinden elk kwartaal plaats. De verwachting is dat de veehouders ondanks het in zicht komende einde bereid zijn geld te steken in productierechten, omdat dit voordeliger is dan een superheffing.

Of registreer je om te kunnen reageren.