Rundveehouderij

Nieuws 8078 x bekeken 1 reactielaatste update:2 apr 2012

DOC en Vergeer kopen Kraats Kaas

Hoogeveen/Reeuwijk – Coöperatie DOC Kaas en Kaashandelaar Vergeer nemen samen Kraats Kaas in Hoogeveen over. Dit hebben beide bedrijven bekendgemaakt.

Kraats Kaas is een verpakker en snijder van kazen. Het bedrijf is enkele jaren geleden vanuit Putten verhuisd naar Hoogeveen. Het staat hemelsbreed slechts zo’n 500 meter bij DOC Kaas vandaan. Het bedrijf draaide in 2011 een omzet van zo’n 90 miljoen euro. Het draait na een aantal jaren met verliezen inmiddels weer een goed rendement, stelt directeur Jannes Oosterveld.
Waarom eigenaar Aart van de Kraats het bedrijf besloot te verkopen, is niet bekend. DOC en Vergeer waren naar eigen zeggen al enige tijd met Van de Kraats in onderhandeling over overname van het bedrijf. Een koopsom is niet bekendgemaakt.
De overname van het kaasbedrijf is volgens Oosterveld een uitvloeisel van de eerder uitgezette strategie om intensiever met klanten samen te gaan werken en de kosten in de keten te beperken. De reden dat gekozen is voor samenwerking met Vergeer is dat dit bedrijf veel ervaring heeft met het snijden, raspen en verpakken van kaas, stelt Oosterveld. Hij meent dat deze samenwerking niet ten nadele komt van de samenwerking met Westland Kaas in Cheese Partners. Daarin heeft Westland een  belang van 50 procent, DOC 42 procent en Rouveen Kaas 8 procent.
De timing van het overnamebericht heeft volgens Oosterveld niets te maken met de eerdere bekendmaking dat DOC Kaas voorlopig alleen verder gaat. ”We waren hier al enige tijd mee bezig. We hebben het bekendgemaakt zo snel als kon.”

Eén reactie

  • Juurlink

    Het idee van Wilgenburg maar verder uitwerken Jannus??? Moeilijk hé….
    Niet zelf mee pronken hoor!!
    Toch een goede actie.

Of registreer je om te kunnen reageren.