Rundveehouderij

Nieuws 414 x bekeken

Cyrpriotische boeren gooien tonnen melk weg uit protest

Nicosia - Cypriotische boeren hebben 20 ton melk voor het presidentieel paleis in hoofdstad Nicosia gestort.

Maandag stortten boeren reeds 15 ton melk op dezelfde plek. De politie trachtte vergeefs te interveniëren. De boeren zijn gedeeltelijk boos omdat Cyrpiotische zuivelbedrijven hun geiten- en schapenmelk niet meer zouden kopen.
De zuivelbedrijven stellen dat er slechts beperkt geiten- en schapenmelk voor de productie van halloumi-geitenkaas voorradig is. Daarom hebben ze zich teruggetrokken uit een procedure die moet leiden tot een beschermde oorsprongsbenaming.
In 1985 is echter bepaald dat halloumi als EU-erkend Cypriotisch product moet zijn vervaardigd uit schapen- of geitenmelk. De boeren stellen dat er wel degelijk voldoende melk is. De boeren stellen tevens dat zuivelbedrijven laat of niet betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.