Rundveehouderij

Nieuws 656 x bekeken

Curator wil risico-analyses van accountant Weyl inzien

Amsterdam – Curator Jacques Daniëls wil dat accountant KPMG interne stukken vrijgeeft, die betrekking hebben op de failliete runderslachterij Weyl. De curator heeft in kort geding de stukken opgevraagd. De Amsterdamse voorzieningenrechter zal over twee weken uitspraak doen.

De stukken die Daniëls wil zien hebben vooral betrekking op de risico’s die de accountant bij het bedrijf zag. KPMG heeft steeds de jaarrekening van het bedrijf goedgekeurd.
De curator heeft een onderzoek ingesteld naar de afgegeven goedkeurende accountantsverklaringen. Er zijn gesprekken gevoerd met KPMG over de betrokkenheid bij de onderneming. De curator vraagt zich af wat KPMG wist van de malversaties bij Weyl. Volgens de curator hadden bij de accountant de alarmbellen moeten gaan rinkelen, toen de reputatie van directeur-grootaandeelhouder Frank Weyl ter discussie kwam.
De accountant heeft al wel gegevens verstrekt, maar dat bevat niet alle informatie die de curator wil hebben.
De strafzaak tegen de directeur en de financiële man van Weyl worden later dit jaar bij de rechtbank in Almelo voortgezet. In het faillissement is voor bijna 133 miljoen door schuldeisers geclaimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.