Rundveehouderij

Nieuws

CRV wint btw-geschil met Belastingdienst

Arnhem – Stamboek- en (vee)informatieproducten vallen definitief onder het lage btw-tarief. Voor (melk)veehouders komt dit besluit neer op een kostenbesparing die de hele veehouderij mogelijk tot een miljoen euro kan opleveren.

Rundveeverbeteringsorganisatie CRV, die bezwaar aantekende toen de Belastingdienst in 2008 het btw-tarief verhoogde, kan door het besluit een reservering vrijgeven van in totaal 1 miljoen euro. Bovendien kan het per april van dit jaar een hogere nabetaling uitkeren aan de leden. Die wordt met een half miljoen euro verhoogd tot 3 miljoen euro.
Ook andere veeverberingsorganisaties profiteren van het besluit.
Vanouds vielen stamboek en vee-informatieproducten onder het lage btw-tarief. In 2008 oordeelde de Belastingdienst dat dit onterecht was en kondigde ze naheffingen aan. Voortaan zou het 19-procents tarief gelden. CRV vocht dit aan, met steun van het Productschap Vee en Vlees. In februari van dit jaar ging de Belastingdienst uiteindelijk om. Voortaan geldt weer het lage btw-tarief.

Of registreer je om te kunnen reageren.