Rundveehouderij

Nieuws 2049 x bekeken 4 reacties

Britse dierenbescherming voert strijd tegen export levend vee op

Ramsgate – De Britse dierenbescherming RSPCA zal 'geen enkele inbreuk op de regels voor dierenwelzijn of transport meer dulden' in de haven van het Zuid-Engelse Ramsgate, de enige Britse haven waar levend vee voor de export naar het Europese vasteland wordt verladen.

De RSPCA voert daarom samen met de gemeente en de dierenactiegroep Compassion in World Farming de druk op de export van levend vee op. Volgens de RSPCA worden in Ramsgate nog altijd duizenden kalveren en schapen op transport gezet naar Europa. "Daar wacht hen vaak een lange reis om te worden geslacht of gemest onder omstandigheden die in ons land illegaal zouden zijn", stelt de organisatie, die spreekt van 'een wrede handel'. De RSPCA heeft daarom de krachten verenigd met CiWF en met de lokale overhead, Thanet District Council die eigenaar is van de haven. Doel is vooral te bespreken hoe aan de export van levend vee een eind kan worden gemaakt.

Directeur Gavin Grant van de RSPCA: "Er komt zero-tolerance ten aanzien van wreedheid tegen dieren in de haven van Ramsgate. We gaan een werkprogramma opstellen om te garanderen dat dit echt gebeurt en zullen de transporteurs en rederijen informeren dat we ze voor de rechter slepen als we gevallen van dierenwreedheid vinden. Helaas is deze handel nog steeds legaal, iets dat wij willen veranderen. Ramsgate is zo’n mooie plaats maar wel met deze lelijke smet. Deze handel moet stoppen en het liefst morgen al."

Laatste reacties

 • w.vd.akker

  zeer terecht vindt ik dit

 • Frans Smit

  Ik ook

 • vealbg1

  Je zou hen op dezelfde manier moeten aanpakken, ik snap niet de Britse boeren dat pikken. Zij zijn het die nu te weinig krijgen voor hun dieren!

 • ruurhoeve

  als er eerlijke prijzen betaald zouden worden hoeft deze handel niet plaats te vinden.
  de supermarkten zouden hun verandwoordelijkhied moeten draagen/nemen
  zodat de beurger/consument in de winkel niet kan kiezen tussen prijzen ,
  die zo laag en nog lager zijn .
  hier zouden de N,G,O ,s de boeren mee moeten helpen.
  zodat de supermarkt geen MISBRUIK meer KAN maken op het moment dat er wat teveel aanbot is.

Of registreer je om te kunnen reageren.