Rundveehouderij

Nieuws

Belgomilk breidt capaciteit in Kallo en Langemark uit

Kallo – Belgomilk investeert tot 2018 127,5 miljoen euro in haar productielocaties in Kallo en Langemark. Dat heeft de Belgische zuivelonderneming bekend gemaakt.

In Langemark investeert Belgomilk in een forse uitbreiding van de mozzarella-activiteit. Daarmee wil de onderneming inspelen op de groeiende internationale vraag naar mozzarella voor gebruik als pizzatopping. In Kallo investeert de onderneming in nieuwe sproeidroogcapaciteit voor melkpoeder. De Belgomilk-vestiging in Kallo gaat zich de komende jaren verder specialiseren in de productie van kinder- en babyvoeding.
Belgomilk maakt deel uit van de Milcobel Groep, de grootste Belgische zuivelcoöperatie die meer dan 1,1 miljard liter melk van 3.100 leden-melkveehouders verwerkt. Net als de grote zuivelondernemingen in Nederland wil ook Milcobel de extra melk, die na het verdwijnen van de melkquota in 2015 door haar leden wordt geproduceerd, zelf gaan verwerken. Doelstelling is dan ook om de toename van de melkproductie te verwaarden via de genoemde uitbreiding binnen Belgomilk.
Met de op handen zijnde uitbreiding creëert de zuivelonderneming 65 nieuwe banen. Het plan valt binnen het globale toekomstplan Milcobel 2020.

Of registreer je om te kunnen reageren.