Rundveehouderij

Nieuws 460 x bekeken

Bedrijfsovernames voegen half miljard kilo toe aan Arla-melkplas

Aarhus – De melkplas van Arla is vorig jaar met ruim 0,5 miljard kilo gegroeid naar 9,24 miljard kilo. Dat meldt het zuivelconcern in zijn vrijdag gepubliceerde jaarverslag.

De groei is vooral een uitvloeisel van de drie bedrijfsovernames in Zweden in Duitsland. In Denemarken, de hoofdzetel van het concern, nam de melkplas echter licht af, namelijk met 25 miljoen kilo naar 4,32 miljard kilo. Het aantal Deense leveranciers zakte met 135 naar 3514. In Zweden groeide het aantal leveranciers door de inlijving van coöperatie Milko met 336 naar 3865.
De Arla-melkplas in Zweden nam desondanks slechts met 10 miljoen kilo toe naar krap 1,82 miljard kilo. Dat weerspiegelt de krimp van de Zweedse melkproductie als geheel. De sector laat ruim 19,3 procent van de quotumruimte onbenut (stand eind kalenderjaar 2011).

Of registreer je om te kunnen reageren.