Rundveehouderij

Nieuws 450 x bekeken 2 reacties

590.000 handtekeningen voor stierenvechten

Madrid - Liefhebbers van stierenvechten hebben donderdag in het Spaanse parlement een petitie aangeboden voor het stierenvechten.

590.000 mensen hebben ervoor getekend inclusief de Nobelpijswinnaar (Literatuur) Mario Vargas Llosa en de zanger Joaquín Sabina. De handtekeningen werden in 40 dozen vervoerd. In het weekeinde komen er nog 10.000 handtekeningen bij volgens de initiatiefnemers.

Zij willen dat het Spaanse parlement met wetgeving de stier en de aanverwante sport als cultureel erfgoed beschermt. Het initiatief kwam van de Federatie Stierenvechtersbedrijven in Catalonië. Daar besloot het regionale parlement in 2010 stierenvechten te verbieden op initiatief van een petitie waar 180.000 handtekeningen onder stonden.

In Catalonië sloot de laatste 'plaza de toros', het forum voor stierenvechten, in september 2011 in Barcelona zijn deuren.

Laatste reacties

  • anti

    Er lopen dus nog minstens 590.000 gevaarlijke idioten rond in Spanje, die zoiets nog willen. Schande. Net als de jacht in ons land. Daar lopen nog een kleine dertigduizend van die beroepsschieters rond, die de hele natuur verzieken.

  • boerderij1q8

    Jacht verbieden? Mijn koeien eten nu ganzenstront dat is ook idioot!

Of registreer je om te kunnen reageren.