Rundveehouderij

Nieuws 562 x bekeken

Vietnamese overheid niet gerust op stijgende zuivelprijzen

Hanoi - De Vietnamese overheid heeft in Vietnam gevestigde zuivelbedrijven gevraagd prijsstijgingen van zuivelproducten door te geven.

Veel zuivelbedrijven hebben prijsverhogingen aangekondigd vanwege hoge productiekosten. Dat meldt de Viet Nam News.
Vietnam maakt zich al jaren zorgen over de hoogte van lokale zuivelprijzen. Daarom heeft de overheid de prijzen voor babyvoeding voor kinderen tot zes jaar vanaf 1 oktober 2010 gereguleerd. Nu vraagt de overheid aan de zuivelondernemingen een verklaring voor de recente stijging van de prijzen van zuiveldranken. Voor 15 maart wil de overheid weten waarom de meeste zuivelondernemingen hun prijzen hebben verhoogd. Gezien het feit dat meer dan 70 procent van het melkpoeder wordt geïmporteerd verwacht de overheid dat de lokale prijzen mee fluctueren met de prijzen op de wereldmarkt. Dat is echter niet het geval.
FrieslandCampina Vietnam heeft haar prijzen voor zuiveldranken en gecondenseerde melk per 13 februari met 5 procent verhoogd. Nestle Vietnam heeft haar prijzen verhoogd met 8 tot 10 procent. Mead Johnson Vietnam heeft voor drie van haar zuivelproducten een prijsverhoging van 18 tot 19 procent aangekondigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.