Rundveehouderij

Nieuws 1430 x bekeken

Van Drie Group ziet kans op opening Japanse markt

Mijdrecht – Japan zal mogelijk snel een importverbod op Nederlands kalfsvlees opheffen. Dat meldt topman Henny Swinkels van Van Drie Group, de grootste kalfsvleesproducent ter wereld.

Als de markt in 2013 opengaat kan dit 20 miljoen euro omzet opleveren, aldus Swinkels. De Japanse markt is in 2001 gesloten vanwege de uitbraak van BSE in de Europese Unie.
Minister van ELI Maxime Verhagen bezoekt momenteel Japan en pleit daar voor opening van de markt voor Nederlands kalfsvlees. De Japanse voedselveiligheidsautoriteiten onderzoeken een exportaanvraag van Nederland en drie andere landen. De Japanners geven vermoedelijk in de zomer uitsluitsel. Momenteel exporteert met name Australië kalfsvlees naar Japan, nog altijd de derde economie ter wereld.
Swinkels: ”Wij rekenen in de beginfase op een afzet van maximaal 500.000 kilo bij de Japanse toprestaurants. Als ook de supermarkten voor Van Drie opengaan, is een afzet van 10 miljoen kilo mogelijk.” Japan geldt als moeilijk benaderbare markt. ”Toegang is als een diploma, dat mogelijk deuren opent in de VS en China, die nu ook de grens sluiten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.