Rundveehouderij

Nieuws

Valio betaalt in 2011 melkprijs van ruim 44 cent per liter

Helsinki - De Finse zuivelmarktleider Valio heeft afgelopen jaar de eigenaars/leveranciers een melkprijs van 44,1 cent per liter kunnen uitbetalen.

Dat is 3,2 cent meer dan in 2010, zo blijkt uit de dinsdag gepubliceerde jaarcijfers van deze onderneming. De omzet steeg ten opzichte van het voorafgaande jaar met 6 procent naar 1,93 miljard euro, hoewel de aan het bedrijf geleverde melkplas met 1,5 procent slonk naar 1,87 miljard liter. Per liter draaide Valio een winst voor afschrijvingen en rentekosten van 45 cent. Dat is 4,9 cent meer dan in 2010 en een nieuw ondernemingsrecord. De totale winst na belasting belandde op 53 miljoen euro: een verbetering met 14 miljoen euro.

Volgens directietopman Pekka Laaksonen zijn deze cijfers gehaald ondanks de scherpe concurrentiesituatie op de Finse zuivelmarkt. Met name de markt voor basisproducten (’gewone’ consumptiemelk) staat flink onder druk door import uit Zweden.

Of registreer je om te kunnen reageren.