Rundveehouderij

Nieuws laatste update:15 feb 2012

Stabiele prijzen op schapenmarkt

De handel in schapen loopt over het algemeen redelijk goed door al is het verschil in kwaliteit groot.

De strenge vorst heeft de kwaliteit van de dieren die buiten staan geen goed gedaan. De prijzen staan op een goed niveau. Leeuwarden besloot de noteringen over de hele linie wat te verhogen. Slachtschapen noteerden een euro hoger op maximaal 121 euro per stuk. Dit lijkt vooral een gevolg van minder aanbod. Gezien de relatief goede prijzen voor slachtschapen zijn veel van deze dieren al verkocht in de afgelopen maanden. Mogelijk dat de aanvoer van slachtschapen na de lammerperiode weer wat toeneemt.

De export van ooien naar Frankrijk loopt wat beter dan een aantal weken geleden, maar laat nog steeds te wensen over. De eigen aanvoer van de Fransen is toegenomen, en vooral in het hogere segment staan de vleesprijzen onder druk.

Prognose: komende weken stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.