Rundveehouderij

Nieuws 977 x bekeken

Schmallenberg-virus aangetoond in provincie Utrecht

Den Haag – Het Schmallenberg-virus is aangetoond op een runderbedrijf in Overberg.

Dit is de eerste keer dat het virus in de provincie Utrecht is aangetoond. Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).
Sinds dinsdag is het virus ook bij 5 andere rundveebedrijven aangetoond. Het totaal aantal bedrijven waarbij het virus is aangetoond staat nu op 14 rundveebedrijven, 97 schapenbedrijven en 5 geitenbedrijven. De NVWA heeft in totaal 638 meldingen ontvangen van misvormde dieren (409 runderbedrijven, 203 schapenbedrijven en 26 geitenbedrijven).
Het Schmallenberg-virus werd niet eerder in de provincie Utrecht aangetoond. Wel waren er in deze provincie meldingen van misvormde lammeren en kalveren (40 in totaal). Het virus is het vaakst aangetoond in de provincie Gelderland (17 lammeren, 1 kalf en 2 geiten).

Of registreer je om te kunnen reageren.