Rundveehouderij

Nieuws 616 x bekeken

Rusland en VS samen goed voor bijna helft kaasexport EU

Brussel – Rusland en de Verenigde Staten waren vorig jaar goed voor bijna de helft van de Europese kaasexport. Dit blijkt uit gegevens van de Europese Commissie.

Rusland is de grootste importeur van Europese kaas met een volume van ruim 206.000 ton. Dit is 30 procent van de in totaal ruim 678.000 ton kaas die in 2011 vanuit de EU werd geëxporteerd. Naar de Verenigde Staten werd ruim 108.000 ton kaas verkocht. Dat is 16 procent van het exportvolume.
Rusland was ook de grootste afnemer van Europese boter. Er ging 20.000 van de bijna 89.000 ton exportboter heen.
China was de grootste afnemer van Europese weipoeder. Het kocht 139.000 (30 procent) van de 450.000 ton weipoeder die over de EU grenzen ging. Tweede Importeur met een kleine 60.000 ton was Indonesië. Bij de melkpoeders zijn de Arabische landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, Nigeria en een groep landen in Zuidoost-Azië de belangrijkste klanten.
Van bijna alle zuivelproducten wist de EU vorig jaar de export op te voeren, behalve van boter en volle melkpoeder.

Of registreer je om te kunnen reageren.