Rundveehouderij

Nieuws

‘Rundskop was toch de outsider’

Amsterdam - Het niet winnen van de Oscar voor beste niet-Engelstalige film kwam niet als een grote verrassing voor co-producent Waterland Film.

Dat stelde producent Wilant Boekelman in de nacht van zondag op maandag, nadat duidelijk werd dat de Belgisch-Nederlandse film Rundskop achter het net viste. Het felbegeerde beeldje ging naar A Seperation uit Iran.

,,We hadden van tevoren al niet het idee dat we zouden winnen’’, stelt Boekelman. ,,Rundskop was altijd al een outsider. Het is een prachtig verhaal, maar erg eigenzinnig.’’ De thriller gaat over een veeboer die buiten zijn schuld om betrokken raakt bij de hormonenmaffia. De Nederlandse acteur Frank Lammers heeft een belangrijke bijrol. De Nederlandse makers volgden de uitreiking in de nacht van zondag op maandag in De Balie in Amsterdam.

,,De film wordt niet slechter of beter van het niet winnen van de Oscars’’, aldus de producent. ,,Genomineerd worden was eigenlijk al de hoofdprijs voor ons. En dankzij de nominatie heeft Rundskop zowel in Nederland als in het buitenland heel veel meer aandacht gekregen dan voorheen het geval was.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.