Rundveehouderij

Nieuws 2228 x bekeken

'Rooskleurige toekomst voor melkveehouderij'

Frankfurt am Main – De toekomst voor de melkveehouderij ziet er rooskleurig uit. Die visie heeft het Duitse zuiveleconomische instituut IFCN Dairy Research Center.

Volgens Torsten Hemme van deze in Kiel gehuisveste instelling moet de wereldwijde productie van melk tot 2025 met 200 miljard kilo groeien om aan de vraag op de internationale markten te kunnen voldoen. ”Dat komt neer op een groei in de orde van grootte van tien keer de huidige melkproductie van Nieuw-Zeeland”, aldus Hemme.

De Duitse melkveehouderij kan haar steentje naar zijn mening daar echter alleen ook aan bijdragen als de melkprijs over de langere termijn bekeken boven de 30 cent per kilo blijft. ”Dat scenario is wel waarschijnlijk, maar er moet worden bedacht dat ondanks alle positieve voortekenen voortdurend ook met schommelingen in de marktontwikkeling rekening dient te worden gehouden.”

Een en ander kwam naar voren op het deze week gehouden VDMA Milchforum 2012 in Frankfurt am Main. Aan optimisme onder de Duitse veehouders zelf ontbreekt het evenmin. ”Bijna 90 procent van de melkprofessionals beoordelen hun actuele situatie uitgaande van onze investerings- en conjunctuurbarometer als goed of bevredigend”, stelt VDMA-directeur Bernd Scherer vast. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.