Rundveehouderij

Nieuws 281 x bekeken

Record melkproductie in Verenigde Staten

Washington - De melkproductie in de Verenigde Staten is in 2011 op 89 miljard kilo uitgekomen.

Dat is 1,76 procent meer dan in 2010, en daarmee is een nieuw productierecord gevestigd. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie en meldt de International Dairy Foods Association (IDFA).

In de afgelopen tien jaar is de Amerikaanse melkproductie fors toegenomen. Het gaat volgens de IDFA om het hoogste groeipercentage sinds de jaren dertig. Opvallend is dat de productiegroei in de afgelopen tien jaar minder volatiel is verlopen dan in voorgaande decennia. In de periode 1992-2001 en de periode 1982-1991 zijn duidelijk grotere tussentijdse productiedalingen zichtbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.