Rundveehouderij

Nieuws 367 x bekeken

Omzet en winst Arla gegroeid

Aarhus – Zuivelonderneming Arla heeft de nettowinst in 2011 licht verbeterd.

Volgens de donderdag gepubliceerde jaarcijfers boekte het Scandinavische concern een winst van 176 miljoen euro tegen 170 miljoen in 2010.
Het concern betaalde afgelopen jaar ook al 215 miljoen euro meer uit aan de coöperatieleden/leveranciers in Denemarken, Zweden en Duitsland, aldus de toelichting van de concerndirectie. Over de nabetaling uit de winst volgt nog nadere besluitvorming.
De concernomzet steeg met 12 procent naar 7,4 miljard euro (55 miljard Deense kroon). Van de plus bij de omzet is de helft organische groei. De rest is toe te schrijven aan de overnames van Hansa Milch en Allgäuland in Duitsland en Milko in Zweden in de loop van het afgelopen jaar.
De organische groei werd vooral bereikt door de globale merk­waren Arla, Lurpak (boter) en Castello (blauwschimmelkaas). Financieel directeur Frederik Lotz betitelt de groei op eigen kracht als een bijzonder goede prestatie. ”Dat onderstreept dat de kwaliteit van de groei hoog is en vooral is gerealiseerd met strategisch belangrijke producten met een hoog veredelingsniveau.”

Of registreer je om te kunnen reageren.