Rundveehouderij

Nieuws

Omzet Danone groeit met bijna 8 procent

Parijs – De omzet van Danone is in 2011 met bijna 8 procent gestegen tot 19,3 miljard euro.

Zowel de babyvoedingmarkt als de markt voor water boekten goede resultaten. Danone verwacht voor 2012 aanhoudend moeizame marktomstandigheden, wat zich vertaalt in een vertraagd groeitempo van 5 tot 7 procent.
De Franse zuivel- en watergigant boekte in 2011 een winst van 1,67 miljard euro, 11 procent minder dan een jaar eerder. De daling is enigszins bedrieglijk. De winst was in 2010 opgevoerd door de verkoop van een Russische dochter. In 2011 kwamen extra eenmalige kosten door de integratie van het Russische Unimilk en herstructurering van de zuiveldivisie in China.
De divisie die verse zuivelproducten maakt, zag de omzet op jaarbasis met 4,6 procent stijgen tot 11,2 miljard euro. In het vierde kwartaal lag de groei met 3 procent iets lager. Het verkoopvolume daalde in het vierde kwartaal 1,7 procent maar deze volumeval werd door Danone ruimschoots gecompenseerd door 4,7 procent hogere prijzen.
De divisie die babyvoeding maakt zag de omzet stijgen met 10,7 procent tot 3,7 miljard euro. Het Nederlandse Numico is onderdeel van deze divisie.
De waterdivisie noteert een plus van 15 procent tot 3,2 miljard euro. De divisie die medische voeding maakt, zag de omzet 9,4 procent stijgen tot 1,2 miljard euro.
Danone ziet in Europa ”geen significante verbetering of achteruitgang” van het consumentenklimaat. Het bedrijf kan blijven groeien doordat het tegenwoordig meer dan 40 procent van de omzet in opkomende economieën realiseert. In Azië steeg de omzet in 2011 met 20 procent tot bijna 3 miljard euro.
Danone rapporteert een volgens analisten beperkte schuld van 3 miljard euro, waardoor Danone voor overnames sterk staat gepositioneerd.

Jan-Cees Bron

Of registreer je om te kunnen reageren.