Rundveehouderij

Nieuws 273 x bekeken

Noorwegen verlaagt tol op rundvlees

Oslo – Noorwegen verlaagt de importheffing op rundvlees fors wegens een productietekort.

Volgens de prognoses van marktregulator Nortura is dit jaar sprake van een tekort van 8.300 ton, los van de importquota van 6.900 ton die al zijn toegekend aan buitenlandse aanbieders. De nieuwe heffing wordt omgerekend naar circa € 2,60 euro per kilo. Het oude tarief was € 8,70. De heffingen worden vastgesteld door de Noorse rijkslandbouwdienst, Statens Landbruksforvaltning (SLF).
Noorwegen kampte eind vorig jaar tevens met een tekort aan boter uit eigen productie. Ook ten aanzien van dat product moesten maatregelen worden genomen met behulp van het importheffingenbeleid. Noorwegen voert een zelfstandige landbouwpolitiek, dus los van Brussel.

Of registreer je om te kunnen reageren.