Rundveehouderij

Nieuws 722 x bekeken

Nemelco verlaagt melkprijs januari licht

Voorthuizen – Zuivelverwerker Nemelco verlaagt de melkprijs over de maand januari met 61 cent per 100 kilo. Leveranciers ontvangen netto € 40,57 per 100 kilo.

In december was de melkprijs nog € 41,18 per 100 kilo exclusief btw. De melkprijs geldt bij een leverantie van 800.000 kilo per jaar. Per kilo vet betaalt Nemelco over januari een prijs uit van € 3,70 per kilo, ofwel 10 cent minder dan in december. Per kilo eiwit betaalt het € 6,70 uit, 5 cent minder dan in december.

Nemelco betaalt met de huidige prijs verreweg het beste melkgeld uit over januari, met uitzondering misschien van CZ Rouveen. De prijs wordt echter nog wel enigszins vertekend door het feit dat de poederfabrikant nog een wintertoeslag uitbetaalt over januari.

Of registreer je om te kunnen reageren.