Rundveehouderij

Nieuws

Mercedes staakt 'koe-reclame' door klacht Bauernverband

Berlijn - Autofabrikant Mercedes-Benz geeft gehoor aan hevige kritiek van het Bauernverband (DBV) en staakt een in december gestarte reclamecampagne met de leus ’Meer dan 200 paarden en minder emissies dan een koe.’

Met deze kreet maakte Mercedes-Benz reclame voor een terreinwagen klasse M uit zijn assortiment. Het Bauernverband ziet de leus echter als een ‘onverdragelijke miskleun’ en wees erop dat koeien ideale grondstofbenuttende dieren zijn door gras om te zetten in hoogwaardig voedsel.

”Een prestatie waartegen de M-klasse niet op kan”, schreef daarom DBV-secretaris Helmut Born aan Merces-Benz. Hij wees er daarbij ook op dat de automobielindustrie en de landbouw bij de vervulling van de klimaatdoelen partners zijn en ’confronterende aantijgingen’ daaraan niets bijdragen. Merces-Benz heeft in zijn antwoord laten weten het effect van de reclame te betreuren en deze niet meer te zullen gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.