Rundveehouderij

Nieuws

Melkprijs DMK in 2011 op 34 cent per kilo

Zeven - Zuivelonderneming DMK heeft vorig jaar ten opzichte van 2010 de melkprijs met circa 4 cent per kilo verbeterd naar 34 cent.

Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van het Duitse bedrijf. De definitieve cijfers volgen later dit jaar.

De omzet belandde volgens de initiële cijfers op circa 4,5 miljard euro. In vergelijking met de gecombineerde omzetten over 2010 van de DMK-fusiepartners Nordmilch en Humana Milchunion, is dat een verbetering met ongeveer een half miljard.

De winst na belasting komt uit op 20 miljoen euro. Directietopman Josef Schwaiger is van oordeel dat sprake is van een positieve balans. “Ik zie een bevestiging van waartoe de onderneming in staat is en een duidelijk potentieel voor 2012.”

Of registreer je om te kunnen reageren.